رژیم و تغذیه

۱۰ میوه‌ای که برای دیابتی‌ها مفید است

  • از هر 20 ایرانی یک نفر مبتلا به دیابت است و نیمی از آنها حتی نمی دانند که دیابت دارند. در جهان هر 10 ثانیه یک نفر به دلیل عدم آگاهی در مورد دیابت و نحوه کنترل آن می میرد و در هر 30 ثانیه یک نفر به دلیل عدم آگاهی مجبور به قطع پای خود می شود.

    دکتر اسدالله رجب ، رئیس انجمن دیابت گفت: “شیوع دیابت در ایران تحت کنترل نیست.” به گفته فدراسیون بین المللی دیابت ، 48 درصد از مردم خاورمیانه از جمله ایران مبتلا به دیابت تشخیص داده نشده هستند ، به این معنی که از هر 2 نفر 1 نفر از بیماری خود بی اطلاع هستند.

    همین آمار نشان می دهد که اطلاعات کافی در مورد این بیماری یکی از ضروریات ضروری در زندگی است.

    دیابت سطح قند خون (گلوکز) را به دلیل تولید یا عملکرد ضعیف انسولین در بدن افزایش می دهد. دیابت به دو دسته تقسیم می شود ؛ نوع 1 که در آن بدن نمی تواند انسولین تولید کند و نوع 2 که در آن بدن نمی تواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند.

    دیابت باید کنترل شود زیرا عواقب زیادی از جمله نارسایی کلیه ، آسیب عصبی ، تاری دید ، حملات قلبی ، سکته مغزی ، اختلالات گردش خون ، کاهش شنوایی و بسیاری مشکلات دیگر را در پی دارد.

    برای کنترل سطح قند خون ، باید یک شیوه زندگی سالم را دنبال کنید که شامل رژیم غذایی سالم ، ورزش ، خواب کافی و استرس کم است. رژیم غذایی بیماران دیابتی باید کم چرب و متوسط ​​کالری و کم قند باشد.

    میوه ها معمولاً شیرین هستند ، به همین دلیل است که اکثر مردم فکر می کنند فرد مبتلا به دیابت نباید میوه بخورد. اما میوه های زیادی وجود دارد که برای کنترل قند خون مفید است و بنابراین برای بیماران دیابتی مفید است. میوه ها برای هر رژیم غذایی حاوی ویتامین ها ، مواد معدنی ، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید هستند.

    برای بیماران دیابتی ، برخی از میوه ها ترجیح داده می شوند. این افراد علاوه بر توجه به تأثیر غذاهای مختلف بر سطح قند و انسولین خون ، باید به عوامل دیگری مانند شاخص قند خون و بار قند خون نیز توجه کنند.

    اعتقاد بر این است که سطح پایین گلوکز تأثیر مثبتی بر کنترل قند خون دارد و در عین حال ، تأثیر زیادی بر سطح قند خون نخواهد داشت. غذاهایی با شاخص گلوکز 55 یا کمتر به طور کلی به عنوان غذاهای با شاخص گلوکز پایین و غذاهایی با شاخص گلوکز بیش از 70 دارای شاخص گلوکز بالا نامیده می شوند.

    در اینجا ده میوه مفید برای کنترل سطح قند خون در بیماران دیابتی آورده شده است.

    1. سیب

    سیب های شیرین و آبدار می توانند برای دیابت مفید باشند. سیب سرشار از فیبر محلول ، ویتامین C و آنتی اکسیدان است. آنها همچنین حاوی پکتین (پلیمری مشتق شده از ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوه ها و سبزیجات) هستند که به سم زدایی بدن و حذف مواد مضر کمک می کند و نیاز بدن به انسولین را تا 35 درصد کاهش می دهد.

    علاوه بر این ، سیب می تواند به جلوگیری از حملات قلبی ، کاهش خطر ابتلا به سرطان و جلوگیری از بیماری های چشمی در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.شاخص گلوکز سیب بین 30 تا 50 است.

    میزان مصرف توصیه شده: یک عدد سیب کوچک یا متوسط ​​در روز.

    ۲. گیلاس

    گیلاس یکی از کمترین میزان گلوکز را در بین میوه ها دارد. شاخص گلوکز این میوه 22 است. گیلاس حاوی آنتی اکسیدان ها ، بتاکاروتن ، ویتامین C ، پتاسیم ، منیزیم ، آهن ، فیبر و ویتامین B9 است.

    علاوه بر این ، گیلاس حاوی آنتوسیانین است که با افزایش تولید انسولین تا 50 درصد ، قند خون را کاهش می دهد. این میوه با بیماری های قلبی ، سرطان و سایر بیماری هایی که در افراد دیابتی شایع است مبارزه می کند.

    میزان مصرف توصیه شده: گیلاس را می توان به صورت تازه ، کنسرو شده ، منجمد یا خشک و نصف فنجان در روز مصرف کرد.

    ۳. آلو سیاه

    میوه، برگ‌ها و دانه‌های آلو سیاه

    آلو سیاه به کنترل قند خون کمک می کند. محققان دانشگاه پزشکی پدر مولر در هند به بررسی اثرات آلو سیاه در درمان دیابت پرداخته اند. این میوه سرشار از آنتوسیانین و اسید الاژیک است و بنابراین ، برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

    آلو سیاه به کنترل تبدیل کربوهیدرات ها به قند خون کمک می کند. این میوه همچنین تشنگی بیش از حد و مشکلات مکرر ادرار را که در بیماران دیابتی شایع است ، کنترل می کند. علاوه بر میوه ها ، برگها و دانه های آلو سیاه نیز می توانند برای کنترل قند خون استفاده شوند.

    میزان مصرف توصیه شده: وقتی میوه در بازار موجود است ، مصرف یک فنجان و نیم در روز توصیه می شود. همچنین می توانید پودر دانه خشک تهیه کنید و یک قاشق چایخوری دو بار در روز با آب بنوشید.

    ۴. گواوا (Guava)

     چای برگ گواوا

    گواوا سرشار از لیکوپن است و دارای مقدار زیادی فیبر غذایی و مقادیر قابل توجهی ویتامین C و پتاسیم است. همه این مواد مغذی به کنترل قند خون کمک می کند.

    افراد در معرض خطر دیابت می توانند با نوشیدن چای برگ گواوا از ابتلا به آن جلوگیری کنند. برای این منظور برگهای خشک گواوا را خرد کنید. سپس یک قاشق غذاخوری برگ خرد شده را در آب جوش بریزید و بگذارید 5 دقیقه بجوشد ، سپس صاف کنید. این چای را یک بار در روز بنوشید.

    میزان مصرف توصیه شده: یک میوه در روز ، بدون پوست. همچنین می توانید یک لیوان کوچک آب بنوشید.

    5. گریپ فروت

    گریب‌فروت

    گریب فروت سرشار از فیبر محلول و ویتامین C است و شاخص گلوکز آن 25 است.

    علاوه بر این ، این میوه حاوی زرده ای به نام نارینگین است که حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهد و به شما در کاهش وزن سالم کمک می کند. داشتن وزن مناسب و مناسب ، عامل مهمی در پیشگیری و مدیریت دیابت است.

    مقدار توصیه شده: نصف یک گریپ فروت بزرگ (حدود سه چهارم فنجان) در روز به کنترل سطح قند خون کمک می کند.

    برای استفاده بیشتر از این میوه برای دیابت ، بهتر است آن را به جای آب میوه مصرف کنید.

    ۶. آووکادو

    آووکادو به دلیل داشتن فیبر زیاد و چربی خام به تثبیت قند خون کمک می کند. این چربی ها سلامت قلب را نیز بهبود می بخشد. افراد مبتلا به دیابت در معرض بیماری های قلبی و سکته مغزی هستند.آووکادو سرشار از پتاسیم است که به جلوگیری از نوروپاتی دیابتی کمک می کند.

    دوز توصیه شده: روزانه یک آووکادو متوسط ​​برای بیماران دیابتی مفید است.

    همچنین می توانید از آووکادو در سالاد و ساندویچ استفاده کنید یا با پوره کردن و ترکیب آن با آب لیمو ، سیر و روغن زیتون سس سالاد درست کنید.

    ۷. توت‌فرنگی

    توت‌فرنگی

    توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و فیبر است که می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند. آنتی اکسیدان های توت فرنگی با کاهش کلسترول بد (LDL) و حفظ یا بهبود کلسترول خوب (HDL) و کاهش فشار خون ، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

    این مطلب ادامه دارد … .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج × 1 =

    دکمه بازگشت به بالا